Sfaturi utile

Cele mai potrivite saltele pentru persoanele cu greutate

Alegerea unei saltele este extrem de importantă. Până la urmă, somnul permite minții și corpului să se refacă după o zi de muncă. Atunci când acest proces este întrerupt, nu putem funcționa la capacitate maximă. O multitudine de factori intră în joc pentru găsirea saltelei perfecte, dar în fruntea listei stă întotdeauna greutatea dvs.

Atât persoanele înalte, cât și cele supraponderale au nevoi speciale atunci când vine vorba despre paturi și saltele. Dacă greutatea dvs. depășește 90 kg, sau dacă înălțimea dvs. depășește 1.85m, cel mai probabil vă încadrați în această categorie. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de o saltea care se pliază pe mărimea dvs., fiind durabilă, groasă și fermă.

Ce anume face ca o saltea să fie potrivită pentru persoanele cu greutate?

În timp ce componentele principale ale unei saltele grozave nu ar trebui să difere în funcție de greutatea sau înălțimea dvs., indivizii mai corpolenți trebuie să ia în calcul anumite nevoi legate de design. Iată câteva lucruri de care să țineți cont, înainte de a lua o decizie.

Grosimea saltelei

Persoanele care cântăresc sub 90 kg pot utiliza cu ușurință o saltea mai subțire, dar odată ce limita de greutate este depășită, o saltea mai groasă este esențială pentru suport total. Cele mai indicate saltele sunt cele de cel puțin 30 cm grosime. Greutatea suplimentară crește presiunea exercitată asupra saltelei, ceea ce înseamnă că o grosime tipică a acesteia nu vă va oferi suportul de care aveți nevoie.

Duritate saltelei

Un pat moale poate fi grozav la atingere, dar pentru persoanele supraponderale, saltelele moi pot duce la o senzație prea pronunțată de cufundare. Dacă totuși doriți o saltea moale, cea mai indicată este achiziționarea unei saltele ferme, cu adaosul unui topper, pentru un plus de confort.

Execuție și durabilitate

Știți care este corelația dintre greutatea individului și durata de viață a unei saltele? În general, o greutate mai mare înseamnă că salteaua va dura doar câțiva ani, iar aceasta se întâmplă deoarece în timp, salteaua se lasă și se deteriorează, indiferent de brand, preț, sau calitate. Pentru acest motiv, persoanele supraponderale trebuie să pună mai mult accent pe execuție și durabilitate atunci când aleg o saltea. Saltelele din latex si cele din materiale cu densitate mare sunt exemple demne de luat în calcul.

 

Proprietăți de răcire

Greutatea și conformația corpului nostru ne afectează temperatura, ceea ce înseamnă că persoanele cu o greutate mai mare se încălzesc și transpiră mai ușor. În mod ideal, temperatura corpului scade pe măsură ce intrăm în stadiile de somn adânc, iar elementele ce încurajează circularea aerului, pentru a permite aceste procese naturale, includ spumele, gelurile și straturile de răcire cu structură alveolară deschisă.

 

Margini rigide

Persoanele supraponderale au nevoie de mai multă susținere, iar marginile saltelei joacă un rol cheie în aceasta, deoarece, persoanele mai grele ocupă mai mult spațiu, iar marginile întărite furnizează suportul necesar.

Limită de greutate

Asigurați-vă că verificați limita maximă de greutate a saltelei. Chiar și la saltelele special concepute pentru persoane supraponderale această limită poate varia.