Sfaturi utile

Sfaturi pentru curățarea saltelelor – tot ce trebuie să știți

Cât de des ar trebui să curățați salteaua?

Deși petrecem o treime din viață în pat, probabil nu vă gândiți să curățați salteaua, decât în momentul în care vărsați ceva pe ea, dar Simon Williams, purtător de cuvânt al National Bed Federation recomandă să vă aspirați salteaua la fiecare șase luni.

De ce anume aveți nevoie pentru a curăța o saltea?

Veți avea nevoie de un aspirator, o cârpă umedă, și ceva ce îndepărtează petele, împreună cu clasica vaselină.

Care este cea mai bună metodă de a vă curăța salteaua?

Se recomandă să presărați salteaua cu bicarbonat de sodiu și să așteptați 30 de minute înainte de începe să o aspirați, pentru a scăpa de mirosuri neplăcute, praf și murdărie. Se recomandă de asemenea, să curățați ambele părți ale saltelei, chiar dacă salteaua are o singura față de utilizare.

Dacă salteaua dvs. are o husă detașabilă, o puteți spăla la mașină, la un program de 40 de grade, urmând să o puneți înapoi doar după ce va fi perfect uscată.

Este important să nu udați prea tare salteaua și să folosiți o cârpa ușor umedă. Ținând cont că va trebui s-o lăsați la uscat o perioadă, cel mai indicat ar fi să vă apucați de această sarcină în cursul dimineții.

Cum puteți curăța petele de pe o saltea?

Conform site-ului National Bed Federation, petele de pe saltea pot fi îndepărtate cu un burete umezit într-o soluție călduță de detergent cu apă, după care salteaua trebuie ștearsă cu apă rece și câteva picături de soluție antiseptică.

Cum puteți scăpa de mirosurile neplăcute dintr-o saltea?

Pentru a scăpa de orice mirosuri nedorite, se recomandă aerisirea regulată a saltelei, așadar, în fiecare dimineață dați așternuturile deoparte, deschideți larg ferestrele, să pătrundă cât mai mult aer curat, și aplicați pe saltea puțin spray pentru împrospătarea țesăturilor.

Aveți nevoie de protecție pentru saltea și topper?

Pe scurt, da. Protecția pentru saltea ține praful și acarienii la distanță și acționează ca un separator igienic între dvs. și saltea.

„Utilizarea unei protecții pentru saltea înseamnă că nu va trebui să o curățați foarte des. Un bun sfat practic este să cumpărați două protecții pentru saltea, astfel încât atunci când una este la spălat, să o puteți utiliza pe cealaltă.”

Investiți de asemenea și într-un topper. Un topper bun va transforma o saltea cu denivelări într-un spațiu foarte confortabil, oferind mai mult suport și protecție împotriva durerilor. În plus, odată cu venirea anotimpului rece, topper-ul va acționa ca un strat adițional de izolație.

Cât de des ar trebui să întoarceți salteaua?

Întoarcerea saltelei de pe o parte pe cealaltă este cheia către o viață prelungită a acesteia și către mai mult confort, dar cât de des trebuie să o răsuciți depinde de materialul din care este fabricată.

Saltelele cu arcuri trebuie întoarse de pe o parte pe cealaltă în mod regulat, cam la șase luni. Saltelele mai moderne, din spumă cu memorie și saltelele hibrid (combinații de arcuri și spumă) nu trebuie întoarse pe partea cealaltă, dar necesită să fie rotite în fiecare lună pentru primele șase luni.