Sfaturi utile

6 beneficii ale unui somn odihnitor și ale unei saltele de calitate

 

  1. Vor ameliora durerile

Dacă salteaua dvs. începe să capete denivelări, durerile de spate și de încheieturi vor deveni din ce în ce mai supărătoare în viitor, din cauza lipsei suportului pe care salteaua ar trebui să îl ofere. Trebuie să luați în considerare achiziționarea unei noi saltele, deoarece vă va ajuta să aveți un somn odihnitor și nici nu vă veți mai răsuci de pe o parte pe cealaltă, atât de des. O saltea nouă se va mula pe forma corpului dvs. și va asigura un confort sporit, prin alinierea corectă a coloanei vertebrale.

  1. Vor reduce alergiile

Saltelele vechi sunt predominant populate de dăunători, ce pot declanșa alergii și pot de asemenea afecta pielea și părul. Saltelele vechi sunt un real focar de acarieni și mucegai. În mod surprinzător, oamenii nici nu cred și nici nu suspectează că patul lor poate fi principalul vinovat din spatele sforăitului, al lăcrimării ochilor, al problemelor respiratorii și acneei. Trebuie să acordați atenție acestor aspecte și să achiziționați o nouă saltea, care cu siguranță vă va scăpa de problemele legate de alergii.

  1. Vă vor îmbunătăți memoria

Petrecem aproape o treime din viețile noastre în pat, așa că, de ce sa nu facem niște excepții, astfel încât tot acest timp să merite? Cu o saltea cu denivelări, puteți fi convinși că veți avea pierderi de memorie între reprizele de somn. Atunci când dormim, creierul nostru lucrează la fixarea amintirilor importante și a lucrurilor pe care le-am învățat pe parcursul zilei. Spre exemplu, dacă v-ați petrecut ziua studiind pentru un examen greu, cu siguranță vă veți aminti toate informațiile, în cazul în care ați avut un somn odihnitor.

  1. Vă vor ajuta la menținerea siluetei

Un somn de noapte odihnitor ajută la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți sănătoase. Dar dacă sunteți privați de somn, este mai probabil să luați în greutate și să pierdeți din masa musculară – în special din cauza faptului că, creierul gestionează atât metabolismul, cât și somnul în același timp.

  1. Vă vor îmbunătăți atenția

Atunci când avem parte de un somn odihnitor, creierul și corpul nostru pot să se refacă și să se reîncarce. Somnul insuficient ne poate schimba comportamentul și putem deveni hiperactivi, sau inactivi dar impulsivi, mai ales în cazul copiilor care nu dorm pentru un minim de opt ore. Pentru a avea o minte sănătoasă avem nevoie de opt ore de somn, iar pe copii îi va ajuta să nu dezvolte tulburări de deficit de atenție.

  1. Vă vor îmbunătăți sistemul imunitar

Din cauza lipsei de somn, sistemul nostru imunitar este afectat și devine slăbit, făcându-ne astfel mai susceptibili la boli.

Beneficiile saltelelor noi nu se opresc la momentul când vă dați jos din pat. Veți beneficia de efectele lor pozitive pe parcursul întregii zile. Pentru un stil de viața mai bun și mai sănătos, fără infecții și diverse afecțiuni, investirea în achiziția unei noi saltele poate reprezenta cea mai bună decizie pe care ați luat-o vreodată.