Sfaturi utile

Beneficiile oferite de saltelele din latex

Beneficiile oferite de saltelele din latex

Saltelele din latex devin din ce în ce mai populare în întreaga lume. Poate vă întrebați ce este o saltea din latex și ce beneficii poate aduce somnului dvs.

Ce este latexul?

Latexul este un material natural, ce provine din seva arborelui de cauciuc (Hevea brasiliensis), care posedă elasticitate. Tocmai această elasticitate permite saltelei să ia conturul corpului dvs. într-un mod plăcut. Cei ce au dormit pe o saltea din latex au declarat ulterior că este minunat de moale la atingere, dar devine fermă odată ce te afunzi în ea, oferind corpului susținere totală. Nu este deloc surprinzător că multe persoane cu afecțiuni musculoscheletale, precum durerile de spate, constată că salteaua din latex ameliorează toate aceste afecțiuni.

Beneficiile saltelei din latex

O saltea din latex vă oferă multe beneficii și un somn de înaltă calitate, ceea ce explică popularitatea sa.

Primul dintre aceste beneficii este dat de echilibrul dintre moliciune și suport corespunzător pentru coloană. O saltea din latex este totodată rezistentă în mod natural la acarieni, mucegai și bacterii, fără adaosuri de substanțe chimice, ceea ce este pe placul multor oameni.

Structura alveolară deschisă, naturală, împreună cu orificiile create în timpul fabricației, furnizează o circulație excelentă a aerului. Aceasta permite o respirabilitate bună, ce duce la o temperatură confortabilă pentru somn.

Distribuția excelentă asupra punctelor de presiune este un motiv frecvent pentru care saltelele din latex sunt recomandate de către cadre medicale precum chiropracticieni, fizioterapeuți și osteopați, ca metodă de a contracara durerile de spate și de mușchi. Un beneficiu în plus al saltelelor din latex este acela că nu transmit mișcarea ușor, ceea ce înseamnă că nu veți simți mișcări în jumătatea dvs. de pat, în cazul în care dormiți cu partenerul/a.

În ultimul rând, trebuie subliniat că, saltelele din latex sunt unele dintre cele mai durabile tipuri de saltele disponibile.

De care tip de saltea din latex am nevoie?

Există multe tipuri de saltele din latex. Cu toate acestea, în general, acestea pot fi diferențiate și comparate după  cele două procese de fabricație, și anume Dunlop și Talalay și prin următoarele metode:

  • Saltele din latex natural vs. saltele din latex combinat, natural-sintetic
  • Saltele integral din latex vs. saltele ce conțin latex combinat cu alte materiale

Când vine vorba despre latex natural vs. amestec cu un latex sintetic, cel natural în totalitate este considerat opțiunea mai bună, atât timp cât credeți cu tărie în achiziționarea de produse ce au la baza materiale derivate din natură. Cu toate acestea, o saltea din latex combinată natural-sintetic, nu este neapărat inferioară celei din latex natural. Pentru a obține combinația perfectă, precum și consistența pentru confort și susținere, unii producători continuă să producă saltele dintr-un amestec din latex natural-sintetic.

Atunci când comparați saltelele 100% din latex cu cele ce conțin și alte materiale, cele 100% din latex sunt considerate mai bune. Aceasta se întâmplă în principal, pentru că „celelalte materiale” conțin de obicei spumă poliuretanică pentru miezul saltelei, iar aceasta tinde să degaje mirosuri chimice neplăcute.

Procesele Dunlop și Talalay se referă la cele două metode alternative prin care latexul este procesat, pentru crearea saltelelor. În cazul acesta, nu există o opțiune „mai bună” sau „mai puțin bună”, ci, în schimb, din cele două metode rezultă materiale cu proprietăți diferite.  Diferența majoră la care trebuie să fiți atenți este că Dunlop tinde să producă saltele mai ferme, pe când Talalay produce saltele mai moi. Nu există bun sau rău. În cele din urmă, totul se reduce la salteaua care vă pare mai confortabilă.