Sfaturi utile

5 semne ce arată că salteaua dvs. este prea moale

5 semne ce arată că salteaua dvs. este prea moale

5 semne ce arată că salteaua dvs. este prea moale

 

Cu toții știm sentimentul plăcut de a ne afunda în pat după o zi lungă… dar dacă vă afundați prea mult, puteți face mai mult rău decât bine. Deși nu este nimic în neregulă cu a prefera o suprafață mai moale de dormit, cu toții avem nevoie de un anumit nivel de susținere, pentru a promova un aliniament sănătos al coloanei. În afară de preferințe, alegerea nivelului corect de fermitate este în strânsă legătură cu nevoile dvs. unice pentru somn, a constituției dvs. și a poziției de somn. De la dureri de spate în zona lombară și înțepeneala articulațiilor, acestea sunt semne că salteaua dvs. este prea moale.

  1. Vă treziți cu spatele înțepenit și dureri în zona lombară

Cel mai comun simptom al unei saltele care este prea moale este durerea de spate însoțită de înțepeneală. Aceasta se întâmplă de obicei la prima oră dimineața, după ce ați petrecut în pat un timp îndelungat. În timp ce există o sumedenie de motive pentru o durere lombară, durerile ce persistă dimineața sunt un bun indicator că salteaua este de fapt problema.

  1. Nu vă puteți face confortabil

Răsucirea de pe o parte pe cealaltă din când în când este normală – stresul, anxietatea și chiar sănătatea precară pot fi cauze ce contribuie la insomnii. Acestea fiind spuse, salteaua dvs. joacă un rol important pentru durata de timp în care reușiți să vă faceți confortabil noaptea. Dacă sesizați că vă schimbați frecvent poziția, acesta poate fi un semn că mușchii dvs. nu se pot relaxa complet … un semn important că salteaua dvs. este prea moale.

  1. Dormiți pe burtă și vă treziți frecvent cu dureri de gât sau umăr

Cei ce dorm pe burtă trebuie să fie atenți în mod special la nivelul de fermitate al saltelei pe care o utilizează, iar aceasta este pentru că dormitul pe burtă exercită deja presiune pe gât, maxilar și partea superioară a spatelui dvs., din cauza răsucirii nenaturale pe care poziția în sine o necesită.

Dacă dormiți pe burtă și sunteți convinși că dețineți tipul corect de pernă pentru poziția de somn aleasă, dar aveți totuși dureri de gât și umăr, acesta poate fi un semn că șoldurile dvs. se afundă prea mult în saltea.

  1. Aveți dificultăți în a vă sui în pat și în a vă da jos din el

Când va suiți și vă dați jos din pat, cât de greu vă este să faceți asta? Dacă sesizați că vă simțiți „blocat” în pat și vă vine greu să vă ridicați și dați jos din pat, acesta poate fi un semn că salteaua este prea moale.

  1. Simțiți că vă afundați prea mult când vă așezați în pat

Saltelele de calitate sunt proiectate cu trei straturi, sau mai multe, ce constau de obicei într-un strat superior pentru confort, unul de mijloc, tranzițional și un strat inferior pentru susținere. Straturile de confort și cel tranzițional sunt proiectate pentru a oferi un contur după formele corpului dvs. Cu toate acestea, dacă simțiți că va afundați până jos, la stratul de susținere, salteaua dvs. este cu siguranță fie prea moale, fie prea uzată.