Sfaturi utile

6 mituri demontate despre saltele

6 mituri demontate despre saltele

Mitul 1 – Înlocuiți salteaua la fiecare 8 ani

Better Sleep Council recomandă să schimbați salteaua la 7-10 ani, în funcție de gradul de confort și susținere. Adevărul este că durata de viață a unei saltele variază foarte mult în funcție de cum aveți grijă de ea, cum dormiți pe ea și cât de des o rotiți. Gândiți-vă la salteaua dvs. ca la un echipament de performanță pentru somn. La fel cum o pereche bună de adidași vă poate ajuta să alergați mai repede și să vă feriți de accidentări, o saltea cu o susținere bună va determina un somn mai odihnitor. Veți ști când este momentul să schimbați salteaua, în funcție de cum vă simțiți la trezire.

Mitul 2 – O saltea fermă este cea mai potrivită pentru spatele dvs.

Pentru minimizarea durerii și disconfortului si pentru a vă ajuta corpul să se relaxeze aveți nevoie de o saltea ce se conformează poziției dvs. preferate de somn, asta în timp ce vă susține toate zonele cheie ale corpului. În general, saltelele se împart în 3 categorii:

  • Saltele moi – tind să ia forma corpului dvs., dar nu pot oferi un suport uniform pentru toată suprafața corpului;
  • Saltele de duritate medie – tind să ia forma corpului și oferă suportul necesar ameliorării durerilor în punctele de presiune;
  • Saltele foarte dure – oferă un suport foarte bun, dar nu iau aproape deloc forma corpului, ceea ce poate duce la dureri în punctele de presiune.

Mitul 3 – Salteaua potrivită va preveni răsucirile de pe o parte pe alta

Bebelușii încep să se rostogolească în somn în jurul vârstei de 4 luni, iar până la maturitate, ne mișcăm de aproximativ 75 de ori pe noapte – fie că tresărim sau ne răsucim. Ne mișcăm în timpul nopții, pentru a ameliora durerile din punctele de presiune și pentru a reduce stresul și tensiunea puse pe spatele și articulațiile noastre. O saltea bună va reduce mișcările din timpul nopții, ceea ce va permite un somn mai odihnitor.

Mitul 4 – O saltea nouă trebuie să fie perfectă, de prima dată când dormiți pe ea

Majoritatea persoanelor au nevoie de cel puțin o lună de zile pentru a-și adapta corpul la noua suprafață de somn. Luând în calcul cât din 24h petrecem în pat, nu este de mirare că mușchii și articulațiile noastre parcă au o memorie a locurilor mai confortabile de pe saltea.

Mitul 5 – O saltea trebuie întoarsă la câteva luni pentru a se păstra bine

Majoritatea saltelelor din ziua de astăzi sunt proiectate cu o singură față, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie întoarse. Deci, cum puteți să vă bucurați pentru cât mai mult timp de salteaua dvs.?

  • Diversificați pozițiile de somn și locul de pe saltea pe care dormiți, astfel ca presiunea să fie distribuită uniform pe suprafața acesteia;
  • Rotiți salteaua lunar, pentru primele 6 luni, și trimestrial după aceea.

Mitul 6 – Trebuie să cumpărați salteaua cu cea mai lungă perioadă de garanție

Garanția saltelelor nu se referă la durata de viață a produsului. Garanția acoperă manopera și materialele, și asemenea altor produse folosite în mod regulat, veți observa semne de uzură înainte de termenul limită al acesteia.