Sfaturi utile

7 urmări nedorite ale somnului pe o saltea proastă

Salteaua joacă un rol foarte important în a vă ajuta să adormiți și să mențineți un somn odihnitor. O saltea prea fermă, prea moale, fără destulă susținere, sau doar inconfortabilă poate fi adesea motivul pentru care nu vă bucurați de somnul de calitate de care aveți nevoie. Iată 7 efecte secundare ale dormitului pe o saltea proastă:

  1. Somnolență

Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni, dar somnul de slabă calitate vă va face să vă simțiți obosiți și somnoroși. Dacă nu puteți adormi din cauza saltelei, aceasta va avea un efect negativ asupra stării de vigilență de pe parcursul zilei.

În timp ce este normal să fiți puțin somnoros după-amiaza și mai ales seara târziu, somnolența exagerată nu este normală. Dacă nu puteți adormi cu ușurință pe salteaua dvs., aceasta v-ar putea determina să va simțiți incredibil de obosit pe parcursul zilei.

  1. Dureri de spate

Aveți dureri de spate? În timp ce multe lucruri pot cauza dureri de spate, de la accidentări, la probleme de articulații, o saltea de slabă calitate vă poate forța adesea să dormiți într-o poziție nenaturală, care vă răsucește și tensionează spatele.

Dacă simțiți nevoia să vă răsuciți în poziții nenaturale pentru a fi confortabil în pat, puteți sfârși prin a vă răni spatele. O saltea moale, dar care oferă totuși suport, atât cât să dormiți confortabil atât pe spate, cât și pe laterale, vă poate menține spatele drept.

  1. Obezitate

Persoanele care nu dorm suficient, sau care se trezesc adesea în timpul nopții au un risc mai mare de a deveni obeze. Aceasta este din cauză că somnolența și lipsa energiei, cauzate de deprivarea de somn, pot duce la nevoia de supraalimentare.

Dacă vă simțiți mai flămând în timpul zilei, dar nu v-ați crescut nivelul de activitate, salteaua de proastă calitate poate fi vinovată pentru acest aspect. Ar trebui să puteți adormi în 30 de minute sau mai puțin – dacă nu, luați în considerare schimbarea saltelei, sau a stilului dvs. de viață.

 

 

  1. Iritații ale gâtului și plămânilor

Cu cât salteaua dvs. este mai veche, cu atât este mai probabil să conțină un număr mare de acarieni. Acarienii sunt prezenți în orice saltea, dar cu cât salteaua este mai veche există șanse mai mari de a deveni un real paradis pentru aceste creaturi.

Acarienii pot duce la un număr mare de afecțiuni ale pielii și ale aparatului respirator, precum eczeme, astm, și gât iritat.

 

 

  1. Slăbirea sistemului imunitar

Ați observat vreodată că parcă vă îmbolnăviți mai ușor atunci când nu dormiți destul? Nopțile lungi cu prietenii și somnul de slabă calitate pot uza sistemul imunitar și vă pot predispune bolilor.

  1. Probleme de inimă

Dacă nu dormiți un număr suficient de ore din cauza saltelei dvs., aceasta poate avea un efect negativ asupra sănătății cardiovasculare. Persoanele care nu dorm suficient, au un risc cu 48% mai mare de a dezvolta boli de inimă. Somnul insuficient este de asemenea asociat cu un risc crescut de AVC, precum și de tensiune arterială crescută. Înlocuirea saltelei și o oră de somn în plus vă pot ajuta să evitați problemele de inimă.

  1. Probleme de memorie

Nu este nicio surpriză că memoria începe să vă joace fese după un somn de slabă calitate. Cu toate acestea, efectele pe termen lung asupra memoriei, ale lipsei somnului sunt mai puțin cunoscute și foarte îngrijorătoare.

Somnul joacă un rol esențial în formarea amintirilor. Când nu dormiți suficient, nu doar că nu vă veți mai aminti anumite lucruri, dar riscați să nu vă puteți forma noi amintiri.