Sfaturi utile

Elemente cheie în alegerea unui topper pentru saltea

Cu atâtea tipuri de toppere pentru saltele, cel mai indicat este să decideți întâi ce anume doriți, sau ce aveți nevoie de la al dvs., iar apoi vă puteți gândi la materialul care vă va îndeplini cel mai bine cerințele.

Preferințele personale vor juca și ele un rol, dar cel mai bine este să luați în calcul atât beneficiile cât și dezavantajele.

  1. Prețul

Un preț mai mare nu garantează neapărat că topperul va fi mai bun pentru dvs. Este vorba despre a vă îndeplini cerințele și nu despre a cumpăra cel mai scump produs existent.

Topperele în formă de cofraj de ou, din poliester și unele din bumbac tind să fie cele mai ieftine. Bumbacul de înaltă calitate și penele au un preț mediu, pe când spuma cu memorie, lâna și latexul pot fi mai scumpe.

  1. Ameliorarea durerii, duritatea și capacitatea de susținere

Dacă aveți nevoie de un plus de suport pentru spate și membre, atunci spuma cu memorie și latexul sun de obicei mai eficiente decât celelalte materiale. Acestea se mulează mai bine pe forma corpului dvs. și susțin o poziție corectă, naturală a coloanei vertebrale.

  1. Confortul și moliciunea

Cu așa o mare diversitate de materiale, branduri, densități și grosimi ar trebui să puteți nimeri nivelul perfect de moliciune și confort. Preferați un topper ce ia forma corpului dvs., precum latexul sau spuma cu memorie? Sau preferați materiale mai moi, precum bumbacul?

Din mai multe puncte de vedere, a obține un plus de moliciune prin intermediul unui topper este mult mai simplu decât a obține fermitate. Ați putea încerca un topper din spumă cu memorie, cu densitate scăzută, sau oricare tip de topper, fabricat din materiale mai ieftine, care va adăuga doar un strat în plus de material moale.

  1. Opțiunile pentru densitate și grosime

Topperele au de regulă grosimi între 5 și 20 cm. Dacă doriți să revitalizați o saltea mai veche, sau dacă sunteți supraponderal, atunci va trebui să vă îndreptați spre toppere mai groase. Materialele cu cea mai bună grosime sunt spuma cu memorie și latexul.

În adaos, densitatea unui topper este importantă pentru a determina câtă susținere vă va putea oferi. Topperele din spumă cu memorie și latex tind să aibă cele mai multe alternative, permițându-vă să găsiți nivelul de confort potrivit nevoilor dvs.

  1. Reducerea mișcării produsă de partener

Spuma cu memorie și latexul sunt excelente pentru reducerea transmiterii mișcării partenerului. Așadar, dacă dormiți cu cineva care se foiește în somn și vă trezește, aceste două alegeri sunt cele mai potrivite.

 

  1. Căldura corporală

Topperele din spumă cu memorie și cele din latex au tendința de a reține cel mai mult căldura corporală. Cu cât sunt mai groase și mai dense, cu atât rețin mai multă căldură, în ciuda încercărilor producătorilor de a adăuga elemente, precum gelul sau canalele pentru ventilație.

Topperele din lână și pene sunt eficiente pe toată durata anului, întrucât furnizează un plus de căldură iarna, dar reduc senzația de cald pe timpul verii.

  1. Alergiile

Unele materiale sunt mai bune pentru anumite tipuri de alergii, iar unele pot duce la mai puține probleme legate de acarieni, mucegai, etc.