Sfaturi utile

Elemente de luat în considerare la achiziția unei saltele cu arcuri

La achiziționarea unei saltele, un factor de luat în considerare de către consumatori este ca tipul și numărul de arcuri dintr-o saltea să se potrivească nevoilor lor. Arcurile sunt parte integrantă a suportului saltelei, care în schimb are un impact major asupra calității somnului.

Pentru persoanele care suferă de dureri de spate, luarea în considerare a unor variate alternative ale saltelelor cu arcuri, poate fi elementul cheie în găsirea celei ideale.

Calibrul arcurilor

Calibrul arcului dintr-o saltea indică grosimea acestuia. Cu cât este mai mic calibrul arcului, cu atât acesta este mai gros. Prin urmare, cu cât este mai mic calibrul arcului, cu atât mai fermă și mai rigidă va fi salteaua.

Calibrul arcurilor dintr-o saltea variază în mod tipic între 12 și 15. Dacă clientul își dorește o saltea mai moale, calibrul ideal va fi de 14. Cu toate acestea, dacă clientul își dorește o saltea care să ofere mai multă susținere, atunci calibrul ideal al arcurilor va fi de 13, sau mai mic.

Saltelele cu arcuri de calibru mai mic sunt de obicei mai rezistente în timp, deoarece sârma mai groasă se uzează mai greu în timp. Cu toate acestea, majoritatea consumatorilor își înlocuiesc saltelele înainte ca arcurile să devină uzate, indiferent de calibrul acestora, așadar, numărul nu ar trebui să fie atât de important atunci când vine vorba despre durabilitate.

Numărul arcurilor

Numărul arcurilor poate influența suportul oferit corpului și totodată durata de viață a saltelei. Consumatorii ar trebui să încerce să evite saltelele cu un număr mic de arcuri; cu toate acestea, numărul minim absolut de arcuri este greu de determinat, din cauza varietății dimensiunilor saltelelor.

În mod tipic, saltelele de dimensiune standard ar trebui să aibă cel puțin 300 de arcuri, saltelele queen ar trebui să aibă cel puțin 400 de arcuri, iar cele king, ar trebui să aibă cel puțin 380 de arcuri. Cu toate acestea, saltelele care au un număr mult mai mare de arcuri, decât nivelul minim, nu oferă un nivel de suport sau confort cu mult mai mare. Spre exemplu, saltelele cu un număr mai mic de arcuri ar putea pune accent pe densitatea acestora, oferind astfel un suport mai bun.

Tipul arcurilor

Tipul și construcția arcului pot fi un factor mult mai important decât numărul total, sau calibrul acestuia. Există trei tipuri principale de arcuri:

  1. Arcul în formă de clepsidră: acesta este cel mai des întâlnit tip de arc. Cele două subtipuri ale arcurilor în formă de clepsidră sunt Bonnell și cele compensate. Arcurile Bonnell sunt mai ieftin de fabricat și sunt prin urmare mai populare, în timp ce arcurile compensate sunt rotunjite atât în partea superioară, cât și în cea inferioară, făcând mai puțin zgomot.
  2. Arcul împachetat: arcurile împachetate, cunoscute și sub numele de arcuri Marshall reduc senzația mișcării patului, deoarece fiecare arc este învelit într-un material textil. Arcurile împachetate sunt adesea utilizate în cadrul saltelelor de calitate superioară, deoarece crearea și producția lor este mai scumpă. Aceste arcuri au devenit tot mai populare de-a lungul timpului.
  3. Arcul continuu: arcurile continue, cunoscute și ca arcuri Mira, sunt mai curând făcute în formă de S, decât în formă de spirală și sunt fabricate dintr-un singur fir lung de sârmă. Aceste arcuri oferă o structură mai stabilă.

Alți factori

Alți factori includ dacă arcurile din saltele au fost temperate sau nu. Arcurile temperate sunt mai durabile, deoarece acestea au fost încălzite și răcite în mod repetat, pentru a consolida forma. Aceste arcuri pot fi ideale pentru cei ce dețin cadre de pat mai grele sau mai mari, ce necesită o susținere mai bună.