Sfaturi utile

Tipuri de saltele și influența lor asupra durerilor de șold

Saltele din spumă cu memorie

Saltelele din spumă cu memorie sunt cele mai bune pentru ameliorarea durerilor de șold. O saltea din spumă cu memorie se mulează după forma corpului, pentru susținere totală și acumulare minimă de presiune. Totodată, aceasta minimizează transferul mișcărilor mai eficient decât oricare alt tip de saltea, devenind astfel o opțiune perfectă pentru cei ce împart patul cu partenerul/partenera.

Spuma cu memorie are și dezavantajele sale, precum reținerea căldurii corporale, dar mulți producători țin cont de acest aspect și adaugă saltelelor fie geluri răcoritoare, fie amestecuri din cupru, cărbune, sau grafit, pentru a crea saltele răcoroase.

Saltele din latex

Saltelele din latex pot fi de asemenea o alegere bună pentru ameliorarea durerilor de șold. În timp ce spuma din latex nu reacționează atât de repede ca spuma cu memorie, aceasta se mulează totuși după conturul corpului.

Latexul este un material ce respiră mai ușor decât spuma cu memorie și este totodată mai elastic, dar nu poate izola mișcarea la fel de mult. Latexul este produs fie din seva arborelui de cauciuc, fie din compușii organici stiren și butadienă. Primul creează latexul natural, în timp ce al doilea produce latexul sintetic.

Latexul natural este un material durabil și ecologic, ceea ce face ca saltelele din latex să fie mai scumpe.

Saltelele cu arcuri

O saltea cu arcuri conține sute de arcuri din oțel, care dau patului susținere și flexibilitate. Spațiul dintre arcurile din stratul de susținere, face ca saltelele cu arcuri să fie cele mai bune în ceea ce privește circularea aerului și respirabilitate.

Saltelele cu arcuri nu sunt recomandate celor ce suferă de dureri de șold. Unei saltele cu arcuri îi lipsesc de obicei susținerea pentru zona mijlocului, durabilitatea și maleabilitatea necesare pentru a ameliora durerile de șold și pentru a menține coloana aliniată într-un mod sănătos.

Greutatea corpului este de regulă susținută de șold, în cazul saltelelor cu arcuri, iar acesta se afundă și modifică alinierea coloanei vertebrale. O saltea cu arcuri, mai dură nu este neapărat o idee mai bună, întrucât ridică șoldul, iar coloana nu va mai fi aliniată corect, din nou.

Saltelele hibrid

O saltea hibrid este formată dintr-un sistem de arcuri la fundație, și cel puțin 7 cm de spumă deasupra. În mod obișnuit, o saltea hibrid folosește un sistem de arcuri individuale, ceea ce înseamnă că fiecare arc este învelit în material sau spumă, pentru a izola mai bine mișcarea.

Saltelele hibrid nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru cei ce suferă de dureri de șold. În timp ce stratul superior al unei saltele hibrid poate lua forma celui ce doarme pe ea, o saltea din spumă cu memorie va face acest lucru mult mai bine. Multe saltele hibrid conțin spumă cu densitate scăzută, care nu oferă destulă susținere pentru ameliorarea punctelor de presiune.

Poziția în care dormiți vă poate trezi cu dureri, dacă adaugă un stres în plus coloanei vertebrale. În mod ideal, poziția de somn va ține coloana într-o poziție neutră. Schimbarea poziției de somn poate reduce durerea, la fel cum o poate face și somnul pe o saltea de calitate, potrivită poziției dvs. de somn.