Sfaturi utile

Cum alegeți salteaua potrivită pentru copii

Cum alegeți salteaua potrivită pentru copii

În timp ce s-ar putea să știți tot ce trebuie pentru a alege o saltea potrivită pentru dvs., achiziționarea unei saltele pentru copilul dvs. poate părea mult mai dificilă. Cu toate acestea, achiziția unei saltele pentru copil nu trebuie să fie nici derutantă, nici copleșitoare. Axați-vă pe aceleași caracteristici de bază la care ați fi atent atunci când ar trebui să alegeți o saltea pentru dvs., aceasta luând în considerare că fata sau fiul dvs. sunt încă în creștere, iar salteaua va trebui să se conformeze acestui aspect.

Dimensiunea

La fel ca atunci când achiziționați o saltea pentru propriul pat este important să alegeți dimensiunea potrivită la salteaua pentru cei mici. Dacă copilul are deja patul său, asigurați-vă că salteaua corespunde dimensiunii patului, indiferent dacă este un pat mediu, sau king size. Dacă alegeți și patul și salteaua în același timp, luați în calcul vârsta și înălțimea copilului dvs., pentru a găsi varianta cea mai potrivită. Pentru un copil ce abia face tranziția de la pătuț, la pat, o saltea medie reprezintă o opțiune potrivită. Nu este foarte mare, dar oferă spațiu de creștere copilului. Dacă aveți un copil de vârstă mai mare, sau un adolescent care este relativ înalt, o saltea medie dar mai lungă va compensa plusul de înălțime.

Materialul

Materialele utilizate sunt un alt factor important de luat în considerare atunci când alegeți o saltea pentru copilul dvs. Multe saltele sintetice conțin materiale chimice, ce pot cauza alergii, probleme respiratorii și iritații ale pielii. Pentru a preveni eventualele probleme de sănătate, alegeți o saltea fabricată din materiale naturale, precum lână naturală, sau bumbac organic. Alte materiale naturale includ bambusul, mătasea, cânepa și latexul. Substanțele ignifuge conțin adesea chimicale toxice, așadar fiți atenți și citiți descrierea oferită de producător, pentru a ști dacă materialele naturale au fost amestecate cu orice fel de chimicale nesigure, sintetice, adezivi, vopsele sau mase plastice.

Numărul de arcuri

Arcurile din interiorul saltelei sunt cele ce susțin greutatea corporală, așadar, numărul acestora poate face diferența în ceea ce privește confortul oferit. De regulă, o saltea de calitate va avea un număr mai mare de arcuri. Dacă intenționați să păstrați aceeași saltea pentru mai mulți ani, numărul arcurilor este important în mod special, întrucât oferă susținere copilului în creștere. În mod similar, dacă achiziționați o saltea pentru un adolescent este indicat să alegeți una cu un număr mai mare de arcuri, pentru a susține greutatea mai mare. Orientativ, o saltea medie ar trebui să aibă cel puțin 200 de arcuri, în timp ce un pat de dimensiune normală ar trebui să aibă un număr de minimum 375 de arcuri, pentru a fi de calitate.

Garanția

Dacă doriți să păstrați salteaua pentru mai mulți ani, alegeți una care să aibă o garanție solidă. Întâi, asigurați-vă că retailerul are o politică de returnare, care vă permite să returnați salteaua într-o anumită perioadă de timp, în cazul în care aceasta nu este potrivită pentru patul copilului.