Sfaturi utile

Cum să alegem cea mai potrivită saltea, pe măsură ce îmbătrânim

Pe măsură ce îmbătrânim, învățăm să ne obișnuim cu durerile și chiar dacă nu am avut accidentări serioase de-a lungul vieții, sau probleme cronice de sănătate, cu toții ne simțim înțepeniți din când în când și ne spunem că este în regulă, că este doar o parte normală a procesului de îmbătrânire.
Problema acestei perspective este că, de cele mai multe ori ne împiedică să luăm deciziile corecte, care ne-ar putea ajuta să ne îmbunătățim starea de bine, după vârsta de 60 de ani, iar acest aspect este cu atât mai adevărat, atunci când vine vorba despre somn.
Spre exemplu, din cauza modului în care este descris procesul îmbătrânirii în filme și la TV, mulți dintre noi trăim cu impresia greșită, că somnul întrerupt este „normal” pentru persoanele mai în vârstă. Am putea chiar să credem că nu avem nevoie de la fel de mult somn ca înainte.
Este o saltea bună un „lux”, sau o „necesitate”?
Nu există dubii că gestionarea bugetului devine o provocare după vârsta de 60 de ani, iar ca rezultat, tiparele cumpărăturilor noastre se schimbă de la „lux”, la „necesitate”.
Abordarea este perfect rațională, dar problema apare atunci când amestecăm aceste două categorii. Spre exemplu, mulți oameni în vârstă insistă să aibă o mașină, deși abia o folosesc, iar mulți dintre acești oameni insistă că nu au bani pentru o saltea nouă, deși suferă de dureri de spate și se trezesc simțindu-se obosiți.
Prin urmare, un somn odihnitor nu este un lux, iar lucrul cel mai important în această ecuație este salteaua dvs.
Acestea fiind spuse, cum știți când aveți nevoie de o saltea nouă? Cel mai bun răspuns la această întrebare este că trebuie să vă ascultați corpul. Vă treziți înțepenit și cu dureri? Vă doare spatele mai rău dimineața decât seara? Salteaua dvs. are o vechime de mai mult de 10 ani? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci ar fi bine de luat în calcul achiziționarea unei noi saltele.

3 tipuri de saltele de luat în considerare după vârsta de 60 de ani

Saltelele din spumă cu memorie au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Acestea au multe caracteristici folositoare persoanelor de peste 60 de ani. Pentru început, acestea tind să facă o treabă foarte bună pentru distribuirea uniformă a greutății. Aceasta reduce punctele de presiune și vă ajută să nu deranjați partenerul, prin mișcări și vice-versa. Pe de altă parte, saltelele din spumă cu memorie se pot încălzi ușor.
Saltelele cu arcuri sunt unele dintre cele mai populare tipuri de saltele.
Acestea există pe piață de foarte mult timp și există foarte multe opțiuni din care puteți alege. Achiziționarea unei saltele cu multe arcuri nu va oferi neapărat un somn mai odihnitor, decât o saltea cu număr mediu de arcuri. Acestea fiind spuse, dacă dormiți pe o saltea cu arcuri veche, se poate ca numărul de arcuri al acesteia să nu fie suficient de mare pentru a vă susține greutatea în mod uniform.
Saltelele din latex reprezintă o bună opțiune, mai ales dacă medicul dvs. v-a sugerat să încercați o saltea mai fermă. Aceste saltele dețin multe dintre proprietățile saltelelor din spumă cu memorie, dar tind să fie puțin mai ferme. Dacă suferiți de dureri de spate și vă îngrijorează supraîncălzirea saltelei peste noapte, atunci o saltea din latex poate reprezenta o opțiune mult mai bună.