Sfaturi utile

Cum vă influențează salteaua ciclul de somn

Cum vă influențează salteaua ciclul de somn

Când vine vorba de alegerea unei saltele, vreți să vă asigurați un confort și relaxare maxime, astfel încât să aveți parte de un somn odihnitor. Dacă ați întâmpinat dificultăți în trecut în ceea ce privește somnul și ați încercat diverse metode, dar fără succes, s-ar putea să fi venit vremea să căutați o saltea nouă. O saltea vă poate afecta ciclul de somn într-o mulțime de moduri; poate depinde de tipul de saltea deținut. Este o saltea cu spumă cu memorie, sau o saltea cu arcuri?

Saltelele cu memorie

Saltelele cu spumă cu memorie spre exemplu, au tendința de a se mula în jurul corpului, adaptându-se la presiunea corpului dumneavoastră și distribuindu-vă greutatea în mod egal. Prin urmare, aceasta presupune că salteaua cu memorie oferă un grad scăzut de suport, prin comparație cu alte tipuri de saltele.

În timp ce saltelele cu spumă cu memorie sunt recomandate persoanelor ce suferă de dureri, datorită capacității lor de a elibera presiunea, dacă vă răsuciți în somn în mod regulat, acestea ar putea să nu reprezinte cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. În cazul saltelelor cu spumă cu memorie, nu vă mai mișcați natural, deoarece corpul se afundă în acestea, ceea ce poate avea un efect invers celui pe care îl doriți.

Saltelele cu spumă cu memorie pot de asemenea să vă afecteze în mod negativ ciclul de somn dacă sunteți sensibil la temperaturi crescute pe timpul nopții. Dacă dețineți o saltea cu spumă cu memorie și observați că vă treziți des, din cauză că vă este cald, poate fi din cauza proprietăților termoizolante ale spumei.

Dat fiind că structura densă a saltelei este realizată din spumă, circulația aerului între corpul dvs. și saltea este restricționată, ducând la supraîncălzire și transpirație în timpul somnului. Dacă vi se întâmplă toate acestea în mod frecvent, veți avea un somn agitat, așadar, un tip alternativ de saltea, precum cea cu arcuri ar putea fi mai benefic pentru ciclul dvs. de somn.

Saltelele cu arcuri

Saltelele cu arcuri se potrivesc mai bine persoanelor ce preferă o bună ventilație între corp și saltea. Datorită spațiului dintre straturile sale structurale, temperatura corporală este menținută la un nivel optim, promovând astfel un somn mai odihnitor.

Totuși, aceste straturi ale saltelei pot crea un mediu propice dezvoltării alergenilor, precum acarienii. Întreținerea saltelei dvs. cu arcuri este de mare importanță, nu doar pentru curățenie împotriva acarienilor ci și pentru menținerea suportului și a căptușelii de deasupra arcurilor, de-a lungul timpului.

Dacă dețineți momentan o saltea cu arcuri, ce a fost folosită pentru mai mult de opt ani, veți putea observa că acestea s-au uzat, iar căptușeala s-a tasat. Aceasta în mod sigur a scăzut în timp gradul de confort al saltelei și v-ar putea afecta în mod negativ ciclul de somn.

Saltelele cu arcuri vă pot afecta de asemenea ciclul de somn dacă împărțiți în mod regulat patul și cu altă persoană. Deoarece arcurile permit mișcarea, prin comparație cu saltelele cu memorie, s-ar putea să deranjați ciclul de somn al partenerului, sau acesta l-ar putea afecta pe al dvs.

Dacă sunteți îngrijorat că salteaua vă afectează ciclul de somn este bine să luați în calcul factorii de mai jos:

  • Vârsta saltelei dvs. – pentru cât timp ați dormit pe această saltea?
  • Întreținerea saltelei dvs. – cât de des vă aerisiți salteaua? Cât de des o întoarceți pe partea cealaltă?
  • Duritatea saltelei dvs. – se potrivește salteaua dvs. cu alinierea corectă a corpului, sau cu poziția în care dormiți de obicei?
  • Proprietățile termice ale saltelei – preferați să dormiți într-un mediu răcoros în care temperatura corpului dvs. să poată fi ușor reglată?
  • Mobilitatea saltelei dvs. – dacă dormiți cu partenerul dvs., mișcarea saltelei datorată mișcărilor acestuia vă afectează somnul? (Sursa EN)