Sfaturi utile

Modul în care salteaua afectează apneea în somn

Modul în care salteaua afectează apneea în somn

Apneea în somn este una dintre cele mai comune tulburări de somn. Aceasta este caracterizată de inabilitatea temporară de a respira în timpul nopții și duce la un flux sanguin scăzut către creier.

Există mai multe forme ale afecțiunii, dar cea mai comună este apneea obstructivă de somn. Respirația devine dificilă în cadrul acestei afecțiuni, din cauza unei obstrucții fizice în interiorul căilor aeriene. Simptomele acestei afecțiuni sunt de regulă rezultatul mișcării țesutului moale din spatele gâtului, care apoi colapsează în timpul somnului.

Nu toți factorii ce influențează apneea în somn sunt sub controlul suferindului, iar unele – precum greutatea – pot avea o influență în timp. Totuși există un aspect pe care îl puteți îmbunătăți imediat, iar acela este calitatea mediului în care dormiți. În cadrul mediului dedicat somnului, cel mai important factor este reprezentat de calitatea saltelei.

În timpul somnului, corpul își calibrează sistemele și repară celulele afectate în timpul zilei. Somnul regulat și odihnitor, în cantități suficiente este esențial pentru ca toate sistemele organismului să funcționeze cu eficiență maximă, iar salteaua pe care o utilizați vă ajută să obțineți și să mențineți un somn adânc și odihnitor.

O saltea bună ajută la ameliorarea apneei în somn în mai multe moduri:

Postură îmbunătățită de somn

O postură potrivită în somn determină corpul să mențină cu ușurință un ritm al respirației pe parcursul nopții. Experții susțin că dormitul pe o parte poate reduce simptomele de apnee în majoritatea cazurilor ușoare spre moderate. O saltea de calitate este de ajutor atunci când doriți să vă corectați postura în somn.

Adormiți mai ușor, iar somnul este mai adânc

În timp, majoritatea saltelelor se degradează și se deformează, iar saltelele de modă veche, cu arcuri sunt renumite pentru acest aspect. O saltea nouă ameliorează durerile, iar aceasta duce la un somn adânc și odihnitor.

Circulație sanguină îmbunătățită

O circulație a sângelui deficitară duce la apariția dificultăților în ceea ce privește somnul, și totodată duce la treziri frecvente în timpul nopții, pentru cei ce suferă de apnee. O saltea de calitate oferă suport complet și echilibrat pentru corp, asigurând o circulație sanguină bună la nivelul membrelor și evitând în acest mod senzațiile de amorțeli și ace.

Protecție împotriva iritanților

O saltea nouă, hipoalergenică poate reprezenta o investiție ideală pentru persoanele ce întâmpină dificultăți cu alergiile, în asociere cu tulburările de somn. Alergenii irită căile aeriene, și fac ca respirația să devină una dificilă. O saltea proiectată dintr-un material hipoalergenic poate proteja împotriva inflamației.

În timp ce o saltea bună este mereu de ajutor, ajutorul personalizat de la experții în somn este absolut esențial. Tratamentul potrivit începe cu un diagnostic clar și precis, iar aceasta înseamnă de cele mai multe ori un studiu asupra somnului, ce va scoate la iveală motivul tulburărilor.   (Sursa EN)