Sfaturi utile

Patru moduri surprinzătoare prin care salteaua vă poate afecta sănătatea mentală

Patru moduri surprinzătoare prin care salteaua vă poate afecta sănătatea mentală

Patru moduri surprinzătoare prin care salteaua vă poate afecta sănătatea mentală

 Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, suntem cu toții foarte rapizi în a discerne care este cea mai bună metodă pentru a ne îmbunătăți sănătatea fizică, dar cât de des ne gândim la sănătatea noastră mentală? Încă mai există un stigmat atașat sănătății mentale, și există încă mulți oameni, care cred că a merge mai departe este soluția pentru orice problemă mentală, însă viața nu este chiar așa. Problemele legate de sănătatea mentală vă pot însoți întreaga viață și nu este vorba despre a le elimina, cât despre gestionarea acestora. Dacă poți trăi cu problemele, atunci le-ai învins.

O modalitate prin care oamenii își pot gestiona sănătatea mentală este somnul. Suntem cu toții în cea mai proastă formă atunci când nu dormim destul. Dacă aveți probleme pre-existente, atunci lipsa somnului le poate înmulți. Un somn de noapte odihnitor este despre multe lucruri, dar un factor important este reprezentat de salteaua pe care o utilizați. A fost o vreme când se credea că sănătatea mentală afecta calitatea somnului, dar acum este dovedit că lipsa somnului de calitate poate cauza de fapt problemele mentale. Deci, în ce fel poate fi de ajutor o saltea bună?

  1. Suport

O saltea bună vă va oferi un suport excelent. Nu vorbim despre suport emoțional, ci despre suport fizic. Atunci când corpul nostru este iritat și doare, creierul nostru se concentrează pe aceste aspecte. Aceasta înseamnă că nu se focusează pe problemele interne. Somnul pe o saltea de calitate vă ajută să vă treziți fără dureri musculare și de articulații, iar aceasta se datorează faptului că o saltea de calitate va dispersa presiunea asupra corpului, nepermițându-i să se manifeste pe încheieturi. Dacă vă treziți fără dureri fizice, atunci și sănătatea dvs. mentală va fi îmbunătățită.

  1. Lipsa somnului

Cu toții știm că lipsa somnului ne face să ne simțim rău, dar știați că lipsa somnului poate afecta memoria? Atunci când suntem în cel mai adânc somn, amintirile se cimentează și are loc procesul de învățare, iar somnul întrerupt oprește aceste procese. Salteaua este doar parte dintr-un somn odihnitor, dar o saltea ce vă susține întreg corpul va face să vă răsuciți mai puțin în timpul nopții și prin urmare vă veți trezi de mai puține ori.

  1. Temperatura

Lipsa somnului poate duce la depresie. Aceasta nu înseamnă ca oricine nu doarme bine va dezvolta depresie, dar dacă deja suferiți de depresie, atunci lipsa somnului o va înrăutăți. Unul din principalele motive pentru un somn de slabă calitate este temperatura corpului dvs. Dacă aceasta crește sau scade cu un grad, atunci sunt șanse să vă răsuciți de pe o parte pe cealaltă pe toată durata nopții, fie căutând pătura, fie căutând să scăpați de ea. O saltea bună respiră și reglează temperatura pentru dvs. permițându-vă să obțineți somnul odihnitor de care aveți nevoie.

  1. Stresul

Cu cât suntem mai stresați, cu atât dormim mai puțin. Cu cât dormim mai puțin, cu atât mai stresați suntem, iar aceasta are efecte devastatoare asupra sănătății noastre mentale. O saltea confortabilă vă poate ajuta să adormiți și să dormiți fără întreruperi. Poate că o saltea de calitate nu este leacul pentru problemele de sănătate mentală, dar vă poate ajuta să gestionați simptomele acestora. Când dormiți bine, vă simțiți bine.